About

Slow, Analogue, Dark

DARK GALLERY CPH er et kunstnerdrevet udstillingssted. Galleriet har fokus på analog fotokunst og fotodokumentation. Vi er et slow-galleri, der dyrker fordybelse, sanselighed og fortælling. Udstillingerne tager tid at opleve – i mørke.  

Mørkerum

DARK GALLERY CPH er verdens første fotogalleri, hvor besøgende kan opleve printfotokunst i mørklagte lokaler – darkrooms. Her kan du gå på opdagelse i analogt fotos med lygtelyset fra din mobil. Andet teknologisk lys, der anvendes ved nogle udstillinger, omfatter bl.a. stroboskop og laserlys, der bevarer rummets mørke og fremmedhed. Ved andre udstillinger får man udlevet en æske tændstikker som analog lyskilde.

Det levede liv

DARK GALLERY CPH har fokus på det analoge fotohåndværk. Billederne er umanipulerede og efterredigeres ikke – de fremkaldes i hånden med støv, hår og stoflighed. Galleriet har særlig fokus på den kalejdoskopiske fotokollage, som med sine symmetriske spejlinger fanger øjet, men samtidig kan rumme modsigelser og flere fortællingslag – og tager tid at afkode.

Gallerilokalet mod gaden er oplyst både af kunst- og dagslys. Her har vi særlig fokus på fotodokumentariske udstillinger. Vi jagter den personlige fortælling, det oplyste håb og den indre rebel – i en mørk verden.

Samarbejder

DARK GALLERY er et kunstnerdrevet konceptgalleri, der er åbent for samarbejde med fotografer, kunstnere, festivaler og kuratorer – og alle med noget på hjertet. Galleriet huser også events og arrangementer. Kontakt galleriet eller drop forbi og få en snak om dine ideer.

Køb af fotokunst

Håndlavede sølvgelatine-print kan købes direkte på galleriet. Alle fotos kan leveres med syrefri passepartout samt indramning, og produceres i begrænset oplag. Galleriets uafhængige fotografer kan også engageres i private og kommercielle projekter.

Sociale medier

Check vores sociale medier for information om kommende udstillinger, open calls, workshops og andre events. Grundet billedcensuren på sociale medier (bl.a. forbud mod kunstnerisk og ærlig nøgenhed) vises fotos og fotokollager fra udstillingerne primært i galleriet.