About

Analog fotokunst og rebelsk fotodokumentarisme

Mørkerum

DARK GALLERY CPH er verdens første galleri, hvor analog fotokunst kan ses i mørket. Vores 2 baglokaler er indrettet som mørkerum, hvor besøgende kan gå på opdagelse i analoge sølvgelatine-print (herunder kontaktark-storyboards) enten ved hjælp af lyset fra galleriets frithængende diode-forstørrelsesglas – eller lyset fra deres egne mobiltelefoner.

Fotodokumentarisk rum

Gallerilokalet mod gaden er oplyst både af kunst- og dagslys. Her sætter fotodokumentariske udstillinger spot på den personlige fortælling i jagten på autentisk liv, det oplyste håb og den indre rebel – i en mørk verden. Galleriet er altid åben for forslag og ideer fra folk med historier og billeder, de gerne vil dele i vores fotodokumentariske rum. Udvalgte udstillinger vil blive videreudviklet til evt. undervisningsbrug og som omvandrende særudstillinger.

Det levede liv

DARK GALLERY CPH har fokus på det umanipulerede analoge fotohåndværk. Billederne efterredigeres ikke i forbindelse med mørkekammerarbejdet, og de fremkaldes med støv, hår og stoflighed. Galleriet har særlig interesse i kontaktarkets dynamiske storyboard og flow. Et andet medie der har vores udstillingsinteresse er den kalejdoskopiske kollage, som med sine symmetriske spejlbilleder fanger øjet, men som samtidig kan rumme modsigelser og rebelsk modstand.

Køb af fotokunst

De håndlavede sølvgelatine-print kan købes direkte på galleriet. Alle billederne kan leveres med syrefri passepartout, og de produceres i begrænset oplag. Bemærk, at produktionstiden kan være op til 2 uger, medmindre andet er aftalt. Galleriet sælger også udstillings-T-shirts og plakater.

Samarbejder

DARK GALLERY er et kunstnerdrevet konceptgalleri åbent for samarbejde med fotografer, kunstnere, festivaler og kuratorer. Galleriet huser også events og arrangementer. Kontakt galleriet eller drop forbi og få en kop kaffe og snak om dine ideer.

Sociale medier

Check vores sociale medier for yderligere information om kommende udstillinger, open calls, workshops og andre events. Grundet billedcensuren på sociale medier (bl.a. forbud mod ærlig nøgenhed) vises fotos og fotokollager fra udstillingerne primært på vores hjemmeside.