About

 

Slow, Analogue, Dark

Dark Gallery CPH er et åbent kunstnerdrevet udstillingssted med fokus på analog fotokunst, dokumentation og multimedie-eksperiment. Her kan kunstnere, fotografer, filmmagere og enhver med en historie på hjertet kuratere egne udstillinger i dialog med galleriet.

Vi er et slow-galleri og har flere ’Dark Spaces’, hvor lyset er en performativ del af udstillingsoplevelsen. Disse mørklagte lokaler skaber rammen for fordybelse og interaktiv fortælling.

Dark Gallery CPH har fokus det kunstneriske eksperiment. Derfor har de udstillede værker og projekter generelt ikke tidigere været udstillet. Selvom vi har rod i den analoge kamerateknologi, afsøger udstillingerne ofte de kreative krydsfelter mellem analoge/digitale teknologier samt AI-genereret galskab.

Det er også muligt at leje Dark Gallery CPH til projekter, præsentationer og udstillinger.

Kunne du tænke dig enten at udstille eller på anden måde indgå samarbejde? Tjek vores webside om “Samarbejder” – og kontakt os direkte.

 

Kunne du tænke dig at blive medlem?

Dark Gallery CPH er et non-profit fotogalleri, som blev grundlagt af Kim Wyon. I 2025 overgår galleriet til af være ledet af en uafhængig gruppe af partnere. Målet er at skabe et levende og åbent kreativt frirum for fotografer, kunstnere og andre folk med ideer og historier på hjerte.

Der er 2 måder at blive medlem på:

  • Dark Gallery Partnere: Op til 7 partnere står for at administrere det eksperimentelle fotogalleriet, som de i fællesskab udvikler i dialog med de øvrige brugere og udstillere. Partnerne har mulighed for at kuratere egne udstillinger og realisere egne projekter og visioner samt arrangere events. Partnerne dækker galleriets samlede udgifter enten ved at betale et mindre månedligt bidrag, eller ved at sørge for indtægter til galleriet på anden måde.
  • Dark Gallery Club: Op til 10 klubmedlemmer får mulighed for at kuratere en årlig gruppeudstilling med deres egne værker og desuden afholde regelmæssige arrangementer (som eksempelvis art talks og workshops). Medlemskab er gratis men kræver frivilligt arbejde i galleriet, såsom deltagelse i bemandingen.

Er du interesseret i være med til at forme et åbent , uafhængigt og eksperimenterende fotogalleri? Kontakt os direkte.